کنترل دخانیات در دستور کار توسعه پایدار می باشد. آن را به عنوان یکی از مؤثر ترین وسایل برای کمک به دستیابی SDG مرگ و میر زودرس از بیماری های وهدف قرار دادن از کاهش یک سوم ، مرگ و میر زودرس از بیماری های غیر واگیر (بیماری های غیر ناقل)، از جمله بیماری های قلبی عروقی، سرطان ها و بیماری مزمن انسداد ریوی تا سال ۲۰۳۰،میباشد تقویت اجرای کنوانسیون چارچوب WHO در مورد دخانیات در همه کشورها هدف های دولتهای در حال توسعه و توسعه پایدار میباشد.
کنترل دخانیات کمک می کند تا دستیابی به اهداف جهانی
علاوه بر صرفه جویی در زندگی و کاهش نابرابری های بهداشتی، کنترل دخانیات شامل اثرات زیست محیطی نامطلوب در رشد دخانیات، تولید، تجارت و مصرف است.
کنترل دخانیات می توانید چرخه فقر و کمک به پایان دادن به گرسنگی، ترویج کشاورزی پایدار و رشد اقتصادی، و مبارزه با تغییرات آب و هوا. افزایش مالیات بر محصولات توتون و تنباکو و استفاده برای تامین مالی پوشش بهداشتی جهانی و دیگر برنامه های توسعه دولتها باشد.
مردم می توانند در سطح فردی به ساخت یک، جهان پایدار بدون دخانیات کمک کنند. این نه تنها دولت که می تواند تلاش برای کنترل دخانیات از جانب مردم می تواند باترک عادت دخانیات یا به دنبال کمک در انجام این کار، که به نوبه خود حفظ سلامت خود و همچنین افرادی که در معرض دود دست دوم، از جمله کودکان، سایر اعضای خانواده و دوستان کمک کند. و پول دخانیات به نوبه خود، مورد استفاده برای دیگر کاربردها ضروری، از جمله خرید مواد غذایی سالم، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش خرج شود.
حقایق در مورد دخانیات، کنترل دخانیات و اهداف توسعه
حدود ۶ میلیون نفر در هر سال از مصرف دخانیات می میرند، که پیش بینی برای رشد به بیش از ۸ میلیون تا سال ۲۰۳۰ استفاده از تنباکو یک تهدید برای هر فرد بدون در نظر گرفتن سن، جنس، نژاد، زمینه های فرهنگی و آموزشی میباشد.. به ارمغان می آورد رنج، بیماری و مرگ، برای خانواده فقیر و اقتصاد ملی آسیب پذیر می شود.
استفاده از تنباکو باعث میشود که اقتصاد ملی صرف افزایش هزینه های مراقبت های بهداشتی و کاهش بهره وری شود.. این بدتر ین نابرابری برای سلامت و پاعث فقر میشود.، وفقیرترین مردم کمترین امکان استفاده از مواد غذایی، آموزش و پرورش و بهداشت و درمان خواهند داشت.
فریبرز صفائی کارشناس کلینیک ترک سیگاراصفهان
منبع:who