داروهاي نيكوتين ترك سيگار مي توانند شانس موفقيت در ترك را افزايش داده و از بروز عوارض و علايم ترك بكاهند، اين داروها بايد با نظر پزشك و مشاور تجويز و مصرف شوند . استفاده از آن ها در بيماران قلبي ممنوع است و تاثير آن ها در گروه هاي خاصي مثل نوجوانان، زنان باردار يا كساني كه كم سيگار مي كشند، ثابت نشده است .
درباره اين داروها بهتر است اين موارد را بدانيم:
وقتي كه اين دار وها مصرف شود، احتمال ترك موفق بسيار بالا مي رود.
مشاوران ترك دخانيات به طور معمول از اين دارو ها براي كمك به ترك، استفاده مي كنند.
از آنجا كه ورود نيكوتين از طريق اين داروها به بدن مانند سيگار و تنباكو نيست، وابستگي به نيكوتين با آن ها شايع نيست.
هدف نهايي از درمان، ترك مصرف دخانيات و عدم مصرف داروهاي جانشين نيكوتين است و از اين دارو ها فقط به عنوان مرحله انتقالي به سمت آن هدف، استفاده مي شود و در نهايت حذف مي شوند.
برچسب نيكوتين
استفاده از برچسب نيكوتين تقريباً درطول ۱۲- ۶ ماه ميزان موفقيت ترك را دو برابر مي كند. در نيمي از استفاده كنندگان ممكن است واكنش پوستي ايجاد شود .
آدامس نيكوتين
آدامس نيكوتين، درطول ۱۲ ماه مصرف ميزان موفقيت ترك سيگار را حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد افزايش مي دهد. در برخي افراد آدامس نيكوتين به برچسب نيكوتين ترجيح داد ه مي شود.
عوارض جانبي مصرف آدامس نيكوتين نسبتاً ملايم و گذرا است و بسياري از افراد مي توانند با روش مناسب جويدن، مشكل خود را حل كنند . آدامس را بايد به آرامي جويد، تازماني كه طعم تند آن ظاهر شود. در اين زمان، آدامس بين گونه نگه داشته مي شود تا نيكوتين جذب شود . آدامس بايد به آرامي و متناوب در دوره اي حدود ۳۰ دقيقه جويده ونگهداري شود. جويدن آدامس مطابق برنامه زمان بندي از پيش تعيين شده (حداقل يك قطعه در هر ۱۲ ساعت حداقل به مدت ۳ ماه) مفيدتر از استفاده نامنظم آن است.